Відкритий лист президенту ТОВ “Футбольний клуб “Динамо” (Київ) Суркісу І.Р.

Президенту ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» (Київ)

Суркісу І.Р.

01001, м. Київ, вул. Грушевского, 3

Вкотре інформуємо Вас, що згідно з розрахунком платежу солідарності на підставі Регламенту ФІФА зі статусу і трансферу гравців та паспорту футболіста Ярмоленка А.М., у зв’язку з міжнародним переходом футболіста Ярмоленка А.М., КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації має право на отримання виплат солідарності в сумі 286 472,6 Євро.

Кошти у сумі 150 000 Євро із загальної суми платежу солідарності, які підлягають сплаті на користь СДЮШОР «Юність», вже були виплачені ФК «Динамо» на користь ГО «ЧОФК «Юність».

У зв’язку з цим, в черговий раз довожу до Вашого відома, що Громадська організація «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність» заснована лише 30.04.2015 року і відповідно правонаступником КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації не являється. При цьому, Ярмоленко Андрій Миколайович ніколи не виступав за команди Громадської організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність».

Таким чином, платіж солідарності, здійснений у січні 2018 року на підставі договору від 20.12.2017 року, на користь Громадської організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність» в сумі 150 000 (сто п’ятдесят тисяч) Євро є незаконним.

Повідомляю, що за фактом вчинення злочину службовими особами
ТОВ «Футбольний клуб «Динамо «Київ» (Україна), Компанії Динамо Київ (Кіпр) ЛТД, Громадської організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність», які шляхом шахрайства заволоділи чужим майном – грошовими коштами у розмірі 286472,6 Євро, що згідно з програмою міжнародної організації FIFA з підтримки футбольних клубів повинні були надійти до Комунального позашкільного навчального закладу Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської області, СУ ГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018100000000411 від 03.05.2018,
за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Завдяки таким незаконним діям, Державний заклад – КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації не отримав належний йому на законних підставах платіж солідарності в сумі 286 472,6 Євро, який повинен був надійти на його рахунки ще у 2017 році, і вказані кошти мали бути вже використані на розвиток дитячого та юнацького футболу в регіоні, який так потребує відповідних вкладень.

Інформую Вас, що СДЮШОР «Юність» м. Чернігів визнано потерпілою стороною 27.11.2018 року у кримінальному провадженні № 4201827000000062 за фактом привласнення коштів, які школа повинна була отримати за трансфер футболіста Андрія Ярмоленка, і я відповідно до ч. 2 ст. 58 Кримінального Процесуального Кодексу України є її представником.

За таких умов, ТОВ «ФК «Динамо» (Київ)» повинно здійснити на користь КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації в повному обсязі виплати в порядку статті 21 – Механізму Солідарності, а також Додатку 5 Регламенту ФІФА зі Статусу і трансферу гравців у зв’язку з трансфером футболіста Ярмоленко Андрія Миколайовича з ФК «Динамо» в Боруссію Дортмунд ГМБХ & КО КГАА в серпні 2017 року в сумі 286 472,6 Євро.

В свою чергу, грошові кошти, які безпідставно виплачені Товариством з обмеженою відповідальністю «Футбольний клуб «Динамо»(Київ)» чи Компанією Динамо Київ (Кіпр) Лтд Громадській організації «Чернігівський обласний футбольний клуб «Юність» в сумі 150 000 (сто п’ятдесят тисяч) Євро, матимете право отримати з зазначеної організації після закінчення слідства у вище вказаних кримінальних провадженнях та зняття арешту з цих коштів в установленому Законом порядку, або в порядку цивільного та господарського судочинства.

Прошу здійснити виплату у повному обсязі в сумі 286 472,6 Євро на користь КПНЗ Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з футболу «Юність» Чернігівської обласної державної адміністрації.

Директор СДЮШОР «Юність»   Г.В.Прокопович